Choď na obsah Choď na menu
 


JÚL 2011

14. 7. 2011
                                                  MESAČNÍK   NA   JÚL 2011
 
 
Pstruhovky a lipňovky : od svitu do mrku
Kaprovky : non- stop
 
Leto začalo dažďom, ktoré vystriedali poriadne horúčavy. Na pstruhovkách nestretnete ani nohu, čo je však dobre. Po dažďoch sa voda vyčistila a klesla, ale možno v čase čítania mesačníka už pôjde zasa búrková. S Váhom pokiaľ viem je to stále biedne, hoci teraz ho púšťajú veľký. Na Revke sú už pekne rozlezené a popichané duháky. Tak hurá na ne! Jemná zostava a malá 3 cm rapalka zaručene vyčistia vodu od týchto nepôvodných rýb. A dobre skáču už aj potočniaky. 

Obrázok

Nebolo by na škodu vybehnúť večer pomuškáriť pekne na sucho na dákeho lipňa. Spomínam si na takú rybačku na Podsuchej, kde sme takto na zotmievaní chytali lipne v úplne plytkej vode ale nesmeli sme sa popritom rozprávať, lebo by sme mali plné ústa rojacich sa mušiek, potočníkov a inej bzučiacej hávede. Na Mare sa voda ide preliať cez hrádzu, tak stúpla. Všetko je zatopené, plytčinky na ktorých šla feedrovačka sú zaliate a zarastené ako stará ... les J Aj dravce na prívlač sú voľáke seknuté. Tie zubáčiky akosi ku brehu nechcú. No treba chodiť a skúšať a skúšať. Malý, tohtoročný poter je už vhodný aj na čľupkanie, tak oprášim svoj ohrdzavený čereň a určite oplesnivenú sieťku. Alebo už asi treba ísť si nahodiť rybku na ťažko, urobiť si veget.

Obrázok

Tento mesiac sme si zvykli robievať All inclusive fishing, no dohodnúť sa bude asi problém. A pri vysokej marskej vode bude problém aj s voľným flekom. Tak uvidíme či bude spoločné pivko, hruška, opekačka a blato aj za ušami tak ako vlani. Ja by som chcel ešte raz zažiť taký ten prvý prvý inkluzív, myslím že to bolo v 2006 alebo 7 a začínal 2. kaprársky maratón. Ryby moc nebrali, ale nám v Ruskej vtedy bralo dobre J

Obrázok

 Začiatkom mesiaca sme odštartovali druholigovú prívlačovú súťaž to tam na vyhodze. Ta to tam bylo šaľené Ci boha! Bola to zoznamovacia oťukávačka a nabudúce už pôjdeme naplno a natvrdo po zlate ( či zlatistom moku s penou? )
Na záver a nielen na rybách, ale všade v prírode si dajte pozor na blesky, lebo letné búrky sú nebezpečné
 
                                                                Pre CST Jurášek