Choď na obsah Choď na menu
 


Mesačník na august 2011

10. 8. 2011

 

Tak, veru tak. Toto biedne leto sa už prevalilo do druhej polovice. Ryby stále berú len sporadicky a nie a nie zažiť konečne poriadnu rybačku.

Obrázok

 

August je mesiac, kedy sa aktivita rýb zvyšuje, lebo už začínajú cítiť pomaličky prichádzajúce ochladzovanie a preto sa snažia stále využívať dostatok potravy vo forme rôzneho hmyzu alebo poteru. Práve tento mesiac je väčšia šanca prekabátiť väčšie zubáče rovnako aj úhory alebo šťuku. Teoreticky aktivita ostriežov by mala pretrvávať, lenže nikto nevie kde sú! Čo sa týka pstruhov, tak potočiaky by sa mali na háky vešať samé, ale pozor už len do konca mesiaca. Použitie nástrah nechám na každého osobnú skúsenosť. Akurát by mali skôr prevládať prirodzené farby, keďže ryby majú stále veľa potravy.

Obrázok

 

Pri výjazdoch za pstruhmi na potoky je skôr úspešnejšie včasné ráno, alebo neskorší večer. Ak skúsite dať mŕtvu rybku určite neobanujete, mám to potvrdené. 

Na Mare hladina vody neustále padá, čo by malo byť lepšie pre nájdenie miesta na rybačku. CST je už po inkluzívke, ale prípadný výjazd na dve noci by nebol na škodu. Povyvážať rybky, alebo nahodiť fíder bude to ešte treba skúsiť.

Poniektorí sa zúčastníme druhých pretekov na prívlač v lige v Partizánskom. Trať máme perfektne naštuduvanú z GPS. Už len začať. Držte nám palce.

No a na záver, nebojte sa čas pravej rybačky ešte len príde a jedno je isté, ak chcete pochytať musíte aj na ryby chodiť, lebo na gauči chytíte PRD. J

 

Za CST Lubášek