Choď na obsah Choď na menu
 


Mesačník na september 2011

1. 9. 2011

MESAČNÍK NA SEPTEMBER

 

September je čas, kedy máme poslednú možnosť zdolať nejakého toho bodkovaného krásavca zo pstruhovej vody. Či už je to Váh, alebo Revúca, alebo iný potok našej organizácie. Kto obľubuje veľké pstruhy na pekáči by sa mal posnažiť o trošku viac, lebo ako všetci dobre vieme Váh bude od budúceho roka revír chyť a pusť.

Obrázok

 Tým pádom sa s veľkým pstruhom môžeme pravdepodobne len odfotiť. Samozrejme, ak sa nám ho nepodarí uloviť na nejakom inom revíri. Čo je ale podľa mňa dosť málo pravdepodobné. škoda že nie je aj na iných revíroch hrádza podobná bešeňovskej, aby aj do nich malo odkiaľ popadať toľko pekných pstruhov. Inak s touto zmenou súhlasím. Je dobré, ak si Váh trocha oddýchne od neustáleho vylovovania rybármi. Pozbiera sa, a budeme na ňom môcť zažiť rybačku ako nikde inde. Určite časom nebude núdza ani o kapitálne pstruhy.

 

V septembri sa môže loviť na pstruhových vodách od 6:00 – 19:00 hod. , na lipňových od 5:00 – 21:00 hod.  a na kaprových nonstop. A okrem pstruha potočného, jazerného, hlavátky podunajskej a úhora európskeho môžeme loviť všetky ryby. Takže do toho. 

Obrázok

 

Minulý rok, zhruba o takomto čase ste chodili na mreny do Turian. Ja som nemohol, nakoľko som nemal kúpenú zväzovú povolenku. Toto sa ale zmenilo, a kvôli tým mrenám som si ju zakúpil. Takže dúfam, že mi ukážete, ako sa chytajú veľké mreny, pretože na túto časť sezóny som sa od minulého roka tešil asi najviac. Tak dúfam, že neostanem sklamaný.

Na záver by som chcel všetkým členom CST zapriať veľa úspechov aj v tomto mesiaci a stále nažhavené prúty a ohnuté špičky.

                                                                                                                           S pozdravom Stando.