Choď na obsah Choď na menu
 


Máj 2011

9. 5. 2011
                                     MESAČNÍK NA MÁJ 2011
 

V tomto láskyčasovom období sa nám už v plnej kráse ukázal neres podustvy. Bolo vidno aj hlavane, no pomenej a lipňa už úplne najmenej. A naplno sa rozbieha pstruhová sezóna.

 

Obrázok

No zatiaľ len podľa kalendáru. Akosika to tie bodkáče a dúháče ignorujú a nechcú si zvýšiť svoje maškrtné chúťky. Pre porovnanie, minulý rok som mal o takomto čase chytených už 48 pstruhov. Platí staré zlaté rybárske porekadlo, že kto nechodí, nechytí.

 

Obrázok

A ja sa tak aspoň snažím. Váh tečie akoby z posledného a čistučký, že vidno v ňom ako v akváriu. Revúca ma preto láka viac. Nechodí tu toľko rybárov, tak oprašujem staré zlaté „rybářské stezky pytláka Říhy“. Medzi moju povinnú výbavu som zaradil aj malé záhradnícke nožnice na kriaky. Tak ak nájdete v džungli popri vode vystrihaný chodník, bol som tu Jurášek. Poniektorí z nás už zažili aj začiatok kaprovej sezóny a kapre, karasy, kaprokarasy, jalce a ďalšie čaradické rybky už videli aj život nad hladinou.. My ostatní máme možnosť odštartovať kaprovačku od soboty, keď na Sliačiku budú plavačkové preteky. Takže Hrabovo aj Sliačik sú prerybnené kaprom. Škoda, že do dvoch týždňov  to bude zase vyčistené ( žeby som v tom mal prsty aj ja? ) Juráška s Lubáškom však čaká  tento víkend iná súťaž- Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov v prívlači vo Svite na rieke Poprad.

 

Obrázok

Tak snáď hanbu neurobia a bude aj dáky plodný článoček. Ku koncu mesiaca už bude Palino vrcholiť s prípravami na ďalší zo série Čutkovského salmáča, tak verím, že tú vysoko nasadenú latku z minulých ročníkov nepodlezie, ale preskočí. Myslím, že sa máme na čo tešiť. Ale o tom už v budúcom mesačiaku.

 
                             Pre CST Jurášek