Choď na obsah Choď na menu
 


November

7. 11. 2009

Milí spolučlenovia „s pevným tágom“,

i keď som najmladšou členkou CST, pokúsim sa aspoň trochu osloviť Vás s mojím novembrovým, trochu iným,  mesačníkom. Všetci viete, že moje rybárske skúsenosti nie sú bohaté, ale ako sa hovorí s jedlom rastie chuť a možno, keď budem rybárkou tak dlho ako vy, budem do tohto krásneho športu zažratá rovnako. No však i napriek mojim malým skúsenostiam, sú moje úlovky bohaté. Nikto sa nemôže pochváliť takým veľkým úlovkom, ako sa podaril mne na Mare, že Stanko :)). Ale okrem tohto úlovku sa nemám čím veľmi pochváliť, pretože som chytila len jedného pleskáčika, ale aj za toho som vďačná, bo ma riadne vycvičil a nikdy nezabudnem na to, ako sa moji spolurybári pri mojom zdolávaní tvárili, že Moňo :). Ale toľko spomínania za krásnym slnečným počasím by stačilo...

Obrázok

Podľa rád mojich skúsenejších kolegov, by som sa vraj na tomto mieste mala venovať aktuálnym témam, čo mi pripadá celkom logické, keď mám písať mesačník na november. A tak ako som si už stihla všimnúť, väčšina rybárov žije lovením a prípravou na lov kráľovnej vôd (a niekedy mám pocit, že aj kráľovnou srdca môjho muža) hlavátkou podunajskou.

Obrázok

V kútiku duše obdivujem rybárov, ktorý dokážu už v nekresťanskú dobu a ešte horšiu zimu vstať a máčať sa v tej studenej vode... Aj keď ten zážitok a vzrušenie z úspechu sú dosť silným lákadlom, ja nemienim riskovať tieto sibírske podmienky a radšej sa budem udržiavať v zdraví, aby sme aj my mohli nasledovať ostatných úspešných členov a tiež si dopriať nejakého malého Bluma.

Obrázok

Všetko moje začiatočnícke šťastie v tomto smere rada prenechám Pinkulke, pretože vy ostatní, ktorí máte zakúpené hlavátkové povolenky, ste už toto potešenie mali, a tak by som Vás chcela vyzvať, aby ste všetky dobré miesta prepustili Vášmu predsedovi (pre kľud a pokoj v mojej rodine Vám budem nesmierne vďačná). A môžem Vám sľúbiť, že sa Vám odvďačím 14. novembra, kedy posledný náš člen vstúpi do stavu manželského (Majka, počúvaj skúsenejších, ešte máš čas, rozmysli si to!!!).

Obrázok

na záver, choďte a chytajte, nech tie najkrajšie kúsky neskončia v papuľke tých hnedých veľkých obrov, ktorých je tu na Liptove prehnane moc. Tak asi toľko som Vám chcela povedať. A nezabudnite, trením vzniká teplo a tak sa treba zahriať povoleným dopingom hlavne v zime:).

Za CST Pipa