Choď na obsah Choď na menu
 


Október

30. 9. 2009

Nechcem začať starým otrepaným „tak už je tu mesiac Október“, ale veru iné mi neostáva lebo už je tu a ide nám pravá jeseň. Pre všetkých z nás, čo sme  nadržaný z blížiaceho sa lovu hlavátok nastane pekné naháňanie sa za nástrahovými jalcami od 25 cm nahor a s tým spojené aj pretekanie sa, kto uloví najviac.

Obrázok

Minulý rok rozbehli Jurášek s Moňom nultým ročníkom „Nolčovského klena“ a ako ich  poznám, tento rok to bude určite vydarená akcia. A keďže som tento rok v životnej forme určite to vyhrám, tešte sa.

Obrázok

Október môže byť v rybárskom kalendári kľudne nazývaný aj ostriežový mesiac. Spomínam si, ako sme pred dvomi rokmi chodili v októbri na Dechtáre hneď zavčasu ráno na ostrieže cez týždeň a potom som išiel hneď odtiaľ do roboty. Asi trikrát brali ryby tak dobre, že som potom musel dobre šliapať na plyn aby som neprišiel neskoro do roboty na rannú poradu. A veru dalo sa prísť aj za 5 minút z Dechtárov na supru.

Obrázok

Tento mesiac začne aj a takzvaný loďkársky boom na Mare a čím viac sa budú chytať dravce z člnov, tak tým viac ich bude na vode. Trochu ma mrzí, že už to nie je ako kedysi keď sme boli veľakrát na vode sami a naše lovištia nad pňami sú už takmer prázdne.

Ale, ak sa už k vode vyberiete, tak  odporúčam nástrahy s prirodzenými farbami malých rybiek. Voda by už mala byť čistá a ak sa moc neochladí drobné rybky budú ešte stále pri brehu. Na ostrieže je treba byť už pri vode na rozvidnení ak chcete loviť z brehu. Lebo veľakrát berú ozaj len pol hodinu tesne po rozvidnení a potom ako keď utne.

Obrázok

Na záver chcem povedať už len jednu dôležitú vec. Leto je už preč a náhodné teplé slnečné lúče sú zradné, preto sa k vode teplo obliekajte. Nič vám tak nepokazí rybačku ako to, že vám je zima. Veď ten sveter a ponožky navyše v ruksaku až toľko miesta nezaberú.

 

Petrov zdar a prívlači zvlášť.

 

za CST Ľubo