Choď na obsah Choď na menu
 


Výročník 2011

27. 12. 2011

Výročník 2011 Já Vás zdravím srdečne milí členovia Casanova Spinning Teamu. A je to tady. Máme tu koniec roka a za dverciami rok ďalší. Nič iné mi nezostáva iba rok 2011 ukončiť a riadne zmapovať a ohliadnuť sa a trochu pospomínať. Začiatok roka nám priniesol meranie síl v pevnosti tága. Ako už tradične toto už tretie meranie síl v hre s guľami a nástrojmi na to určenými sa konal v krčme u Kratochvíľa. Naše polovičky sa postarali o menu, kde nechýbalo pečené mäso, klobáska, chlebíčky, koláče a ako zlatý klinec programu nechýbala dorta vo forme biliardového stola s komplet výbavou. Za tento stôl vďačíme Dáške (zaslúži si dodatočné poďakovanie).

Obrázok

Tentoraz nechýbali ani hodnotné ceny pre prvých troch súťažiacich. Rozlosovanie bolo veľmi zaujímavé, keď už v prvých kolách hrali proti sebe favoriti (Predseda proti Stankovi) a aj vyslovený autsajderi (Jurášek – Ľubášek). No ako stúpala hladina alkoholu v krvi tak stúpali i výkony našich skoro reprezentantov v tomto zápolení. Po dlhých predlhých výmenách sa oddelilo zrno od pliev a medzi troch najlepších sa prebojovali Bumbo, Jurášek a Laci. Z tejto trojice si najlepšie počínal Jurášek, keď ostatných nechal v poli hlboko porazených a niekto myslím tým seba bol skoro prerazený od svojej opozície. No myslím, že môžem smelo vyhlásiť, že začiatok roka dopadol nad očakávanie a Casanove pevné tágo 2011 sa hlboko vryje do pamäti každého z nás.Po tejto prvotnej akcii začala väčšina teamu chystať svoje náradie na nastávajúcu sezónu plnú očakávania. Na schôdzi CST boli pretriasané mreny spod Turian, veľké pstruhy spod vyrovnávačky a samozrejme pretekárska činnosť.

Obrázok

Keďže z pretekárov pre prívlač odskočil strýko Paviel museli sme pozaúčať do tajov pretekárskej prívlače Viťka. Na starosť si ho zobral Jurášek, ktorý to Viťkovi pekne od zadu resp. od začiatku povysvetľoval, kto a ako, kto kde načo a kto bude tzv. nosičom vody resp. dievčaťom pre všetko. Myslím si, že Viťko sa tejto úlohy zhostil vynikajúco a bude prínosom pre náš teamwork. Pretekársku činnosť pre rok 2011 sme začali písať prvým dvojkolom v Košiciach na Hornáde. Ako správny pretekári Lubášek s Petinom išli trošku skôr aby skontrolovali a prekutrali nový revír a ja, Viťko a Jurášek sme išli trošku neskôr. I keď skoro sme tam ani nedošli, keď rezerva na benzín svietila Viťkovi na fabii už od Levoče a on nie a nie natankovať. Všetko sa nakoniec v radosť obrátilo a ku večeru keď sme už boli všetci poriadne nervózni sme konečne dorazili na štáb 2. ligy v prívlači.

Obrázok

Zabydleli sme sa v apartmánoch cca 50 izieb a boli sme tam len čisto my Ružomberčania. Ešte doteraz mám pred očami ten pás na boku domu zo záplav čo nám ukazoval pán domáci. Mali sme aspoň kľud a po tradičnej výmene žiarovky s 20 na 100 sme sa venovali príprave na pretek. Ostrili sa háky, nakrúcal sa silón a hral sa stolový futbalík. Keby neboli preteky tak ho hráme hádam ešte aj teraz. V sobotu ráno sme sa dozvedeli rozlosovanie a pobrali sme sa na svoje štandy. Mne prischlo rozhodovanie košickému pretekárovi, z ktorého sme si robili prdel, že vyzerá ako ženo chlap. Na počudovanie mu to išlo celkom výborne, keď hádam z každého prúdika vyťahoval potočiačika za potočiačikom. Dá sa povedať, že sme všetci pochytali svoj nadštandart. Preteky v Košiciach mali vynikajúcu úroveň, a dokázali sme, že patríme do lepšej časti štartovného poľa.

Obrázok

Príjemným pretekom bol Čutkovský Salmonid 2011, ktorý bol trošku časovo posunutý oproti minulým rokom. Isté posledné miesto ostalo neobsadené, keďže Peťo Bumbaj sa ho nezúčastnil. Zúčastnilo sa ho 6 pretekárov a dlho predlho nebolo o víťazovi rozhodnuté. Chytali sa hlavne potočiaky, ktorých sa ulovilo neúrekom, i keď ja som sa špecializoval na lejšovky. No svojou nešikovnosťou som prišiel o lepšie umiestnenie. Na počudovanie najlepšie si počínali bratia Grimmovci alias Líškovci. Jurášek zabojoval a krásne vybojoval zlatú medailu. Druhý bol Ľubášek a tretí Petino. Rozhodcovská komisia pracovala na výbornú a všetky návrhy na diskvalifikáciu zmietla pod stôl. Na čele rozhodovania stál pán Lacko Sališ, ktorý s tou svojou píšťalkou začína byť nepostrádateľný pre preteky tejto vynikajúcej úrovne. O občerstvenie sa postarali partnerky všetkých pretekárov a rozhodcov. Nesmiem zabudnúť na kultúrnu vložku, keď nám chcel Jurášek ukázať ako vyzerajú ľadové meďvede.

Obrázok

Všetci sme sa pobavili a zdraví a plný elánu sme sa tešili na nastávajúce preteky. Liga mala rýchly spád a ďalšie ligové kolo nás čakalo v Partizánskom na rieke Nitre č.5. Jurášek ju mal veľmi dobre zmapovanú keďže tam chodí pravidelne raz alebo dvakrát do roka na návštevu k svojim známym. Vynikajúce informácie nám dal aj Petino, ten má zas brutálne napočúvaného Meliška a aj ten chodí na rieku Nitru. No on tam chodí pozerať televízor. Rieka Nitra a aj pretek na nej bol fajn. Chytali sa hlavne jalce , občas nejaký dúhák ale boli aj borci, čo sa im zapla mrena. Po tomto preteku sme boli priebežne na 4-5 mieste. Posledné kolo sme mali na Váhu v Piešťanoch. Strýko Paviel povedal, že mi na tom Váhu vieme a tak to aj dopadlo. Na piďirybkách sme skončili beznádejne posledný, ale aspoň tam dobre varili a u šablozubca resp. čelusťovca sme sa výnimočne okúpkali a Viťko konečne pochopil , čo to znamená dievča pre všetko. Ryby sa chytali sporadicky a väčšinou to boli malililinké jalčeky. Jurášek si výborne zachytal plosky a aj mne skákali jedna radosť. Inak bolo tu veľmi horúco a najsamlepšejšie tu chutila čapuvaná kofola a pivo Budweiser. Čo sa týka pohárových pretekov tak sme absolvovali len jediný pretek a to Striebornica v Piešťanoch. Ja som chytal ako chytal. Nejak mi to moc nešlo. Najviac sa darilo Juráškovi. Chytal pstruha za pstruhom. Skoro urobil výsledok. Skončil z nás najlepšie. Mali tam na predaj smáčky tak sme pokúpili asi 500 kusov. Pretekári rotovali, takže každý sa do sýtosti prešiel. Cez druhé kolo išiel okolo mňa chlapík a hovoril svojmu kamarátovi ako sa tam v rožku jeden debil trápi s veľkým kaporom.

Obrázok

A neuveríte kto sa to stým kaporom trápil. Bol to Viťko a myslím že chytil najdlhšiu rybu závodu. Kaporom mal 71 cm a asi 7 kilov. Pekný macek. Viťko klobúkom dolu. Ja takého kapra chytiť na Mare tak urobím 745 fotiek a prisahám bohu bude vyzerať ako 15 kilový kusák. Už ani neviem kto vyhral ale viem, že ceny neboli bohvieaké. Nejaké prúty kus cca 500euro a navijáky taktiež v takej nominálnej hodnote. Na konci preteku sa všetci kvázi pretekári zhrnuli do jedného rožku a škrtili jedného brojlera za druhým. Celkom pekná podívaná. V roku 2011 sme sa zišli aj na Liptovskej Mare, na notoricky známej akcii All Inclusive.

Obrázok

Prvý krát sme boli poniektorí v karavane, ktorí zabezpečil Bumbo. Čo sa týka úlovkov prišli si na svoje všetci členovia, keď na brehu skončili zubáče, ostrieže, bolene ba aj kapríci. Táto inkluzívka mala aj spoločenskú hodnotu keďže sa tancovalo aj tango, čardáš ba aj polka. Ako sa má chytať na berkley spôsob na chobotničku z 2 poschodia nám predviedol Laci, keď ťahal jedného zubáča za tretím na desať metrovej hĺbke. Na feeder sa nám podarilo okabátiť pár pleskáčov a malých kapríkov. Mne skočil na vývoz aj pekný boleník. Neviem ako vy, ale ja som tento rok o úhora ani nezavadil. Skúšal som všakovaké dobroty, črievka, pečienku a ani prd. Hádam sa to podarí o rok a dúfam že mi ho žiadny pes baskerwilský nezožerie. A čo záverom? Nedá mi nespomenúť tohtoročnú hlavátkovú sezónu, ktorá bola a aj je veľmi zaujímavá. Juráškovi sa podaril nevšedný kúsok, keď svoju kapitálnu 17 kilovú hlavačku ojebabral za pomoci pstruha dúhového. Ale o tom to je když to umíš je to pak hračka. Aj Bumbovi išla karta keď okabátil 14 kilového samca, síce slepého, chorého ale predsa. Kiež by sa aj mne nejaké taká chorá podarila . Ale nič nie je nemožné a aj motyka raz vystrelí a keď ma ešte raz niekto osere tak ako tento rok tak aj ja niekomu vystrelím! Takže moji milí členovia a členky CST teamu. Do nového roka Vám prajem veľa zdravíčka šťastíčka a rodinnej pohody. Samozrejme veľa spoločenských CST akcií a veľa zasnúbených pohodových spoločných rybačiek. PETROV ZDAR priatelia!!! Za CST predseda