Choď na obsah Choď na menu
 


VÝROČNÍK

20. 12. 2010

Výročník 2010

 

Začiatok roka 2010 prebiehal  u členov CST rôzne. Niektorí členovia boli pred novým rokom na rybách a chceli sa rozlúčiť so sezónou hlavátkovaním.  Stretli sa pri Lidke a pri nej aj ostali. Hlavné bolo že sa nikomu nič nestalo a šťastne sa vrátili domov a mohli sa plne venovať práci v roku 2010. Na prvej schôdzi CST sa prítomní členovia zhodli na zarybňovacom pláne a prispievaní do mesačníkov na našej stránke. O tom či ich všetci splnili viete aj sami... Začiatkom roka nás Jurášek naučil ako si správne vyčistiť svoje korky resp. korky na udiciach. Z jeho článku vyplynulo, že najlepšie je vždy si kúpiť novú udicu a z čistením máme pokoj. Stanko nám zasa predviedol ako sa správne robia uzly a pridal aj pár obrázkov s vysvetlením ako na to.

16.  apríla všetci netrpezlivo hádzali svoje stradivárky pomedzi konáriky vŕby a pokukávali ako sa trú podustvy v Revúcej.  Nesmieme zabudnúť na to , že keď sa ryba pári tak sa tvári, že sa pári. Pstruhy brali ako šialené tak si každý z členov odniesol od vody toľko kusov koľko vládal. Ale samozrejme v rámci zákona 7 kilogramov. V apríli bola časť členov na prvých pretekoch v sezóne a to na piešťanskej Striebornici. Ako to dopadlo ste si mohli prečítať od dopisovateľa Juráška. Najlepšie skončil predseda 5. Jurko 6 a Viťko 7. Nebyť zlých rozhodcov mohli sme aj vyhrať, no bedňa nám ušla tesne tesnúčko. Najlepšia nástraha na dúháky bol ako vždy zelený twister.

V lásky čase sa konali preteky na Sliačančeku, kde brali kapre ako zbesnené a nebyť chybe vo vážení Jurášek by vyhral s prehľadom o konskú hlavu. Ale nič to zato, preteky to boli krásne, kde chýbal už len varený kotlíkový guláš, párky, občerstvenie, pivo, minerálka, viac rýb......atď. Do Patiniec bol vyslaný ako prieskumník pre 2 ligu Lubášek, ktorý chytal bolene jak polene. Všetko na živú rybku a na štopel. Veď  ako sa na správneho prívlačiara patrí. Heh. Koncom lásky časa sa konali preteky Casanovcov na Čutkovskej vodnej vyrovnávacej nádrži. Zhromaždilo sa veľké množstvo pretekárov, ktorý sa zhurta postavili do pretekania. Ako to tak býva rozhodovala len jediná rybka o úspechu a neúspechu. I keď treba povedať, že zarybnenie týchto pretekov bolo perfektne zvládnuté, keďže si každý chytil aspoň rybku resp. rybanu. Na prvom mieste skončil Lubášek, potom predseda a Stanko. Pochytali sa aj rekordné  kusy pstruhov potočných, ktorý bezmála mali skoro meter.  Preteky prebehli na vysokej úrovni a do budúcna nastavili latku vysoko vysoko.

 Keď  máte pivo otvorené pekne orosené alebo zohriate určite sa nachádzate na Liptovskej Mare. Predseda strávil týždeň s dudrošom, Lacikem a 3 dni s Juráškom pri Dechtoch, kde ich boilesové šialenstvo privádzalo do šialenstva. Najlepšie to využil Jurášek, ktorý nachytal nejvíc nejlepší ryby. Spousta. Predsedovi nahulcovi ušiel asi metroví boleň na ďobku. Na úhore sa chodilo ku kostolu kde to najlepšie išlo Viťkovi, ktorý chytal na modré nástrahy, ktoré prepliaskal a pofotil. Nesmiem zabudnúť aj na náš lipňový Váh, kde to s brojlermi v júli išlo ako pomasle a najlepšie na biele strímre. Samozrejme s muškárkou. Zo začiatku leta tu boli pokusy aj so zubáčmi, ktoré Bumbaj s predsedom našli v jednej jamke a nasekali.  I keď nie toľko ako jeden známy ktorý ich spolu s priateľmi rybárstva nasekal za tri dni rovnú stovku.  Prívlačové družstvo nášho CST teamu sa predstavilo v Dubnici pod Váhom. Nebolo to zlé ale mohlo to byť aj horšie. Hlavne že sme nestratili kontakt s členom pelotónu. 

V auguste sme mohli na pohárových pretekoch v Púchove, kde bol najlepší Jurko, ktorý skoro vyhral. Nebyť zlého žrebu tak je na bedni. Mne tam najviac chutila držková. Po pretekoch sme celý team zožali rybárske úspechy na All Inclussive, kde sa nachytalo kapríkov, zubáčov, ostriežov, boleň, šťuka, dúháky. Najviac prekvapivým výsledkom bola šťuka, ktorú Viťko vytiahol po štvor hodinovom urputnom boji. Podľa mňa bol by ju aj skôr vytiahol, keby si dal poradiť a vytiahol ju za silón ako predchádzajúceho zubáča na inkluzíve. Ale keď sa mu to podarilo aspoň sme si poliali. A čo sa týka počasia bolo prfektné. Aj teplo aj blato aj vietor aj plášť.  CST tým sa hodne zlepšil vo fýdri keď na spodnom toku Váhu pochytal na jeseň veľké mreny a skoro aj kapre cez desať kilov. S príchodom zimy šili s nami všetci čerti a každý sa chystal na hlavátkovú rybačku. Niekto si to prehodnotil a dal sa na chytanie vydier a iných plazov.  Ja verím že sa pošťastí a tento rok niekto s týmu chytí tú svoju kráľovnú z horských riek a bystrín. To by bolo nejaké také zhrnutie roku 2010 a Ja Vám želám šťastné a pokojné sviatky a nech dobre dopadne zamykačka  a Petrov zdar v roku 2011 Vám všetkým praje predseda!!!

 

 

                                                                                               Za CST predseda